Големият горски пожар, разразил се вчера на гръцкия о-в Евбея, е поставен под контрол. Това съобщи гръцката телевизия Скай, като цитира представител на местните власти.

Регионалният управител Костас Бакояни посочи, че "активен фронт на пожара вече не съществува". Друг представител на местните власти - Танасис Каракандзас, заяви, че огнищата на пожара в Евбея са поставени изцяло под контрол. Той посочи, че евакуацията на жителите в района с автобуси е била извършена много организирано. Около 140 души бяха настанени в хотели в района, а останалите жители са предпочели да нощуват у свои роднини и приятели, каза Каракандзас.

Около 500 души от селата Кондодеспоти и Ставрос, край които се разразиха пожарите, бяха евакуирани вчера като превантивна мярка. Също с превантивна цел бяха евакуирани манастир и детски лагер. Пожарникарите водиха цяла нощ борба с огъня на о-в Евбея. Сутринта към усилията на пожарникарите се присъединиха два самолета и четири хеликоптера за борба с пожарите.

По данни на пожарната служба в усилията по гасенето на пожарите на о-в Евбея са се включили 186 пожарникари и 62 пожарни коли, 204 военни, както и още техника. Движението по основното шосе на острова, което вчера бе частично спряно, днес бе възобновено.

Горски пожари обхванаха гръцкия остров Евбея

Горски пожари обхванаха гръцкия остров Евбея

Близо 500 души от две гръцки села на остров Евбея са евакурани, заради силни горски пожари. Огънят гори вече денонощие, а в потушаването му са се вклю...