НОВИНИ

Изгоря покривът на спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изгоря покривът на спирка "Вишнева" в Софийския квартал "Лозенец". Сигналът за пожара е подаден в полицията малко след 5 часа от организацията "Спаси София".

bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 19.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Временно движението по трасето беше спряно докато екипи на пожарната потушат пожара. Няма пострадали при инцидента. В емблематичната къщичка са складирани пясък и инертни материали за поддръжка на трамвайните релси.

Една от версиите, по които работи полицията, е умишлен палеж. Според очевидци - в района често се събират бездомници. От Столичната община поеха ангажимент да възстановят напълно спирката, която е паметник на културата. Движението по трасето вече се извършва нормално.

Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община: Една от причините и версиите е човешка умисъл. Направили сме документация, в момента почистваме и разчистваме, и обезопасяваме с цел да не се допуснат инциденти. Тъй като вътре е компроментиран покривът и има опасност. Започваме разчистване и ще бъде бъде възстановена къщичката със съвместни сили на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" и столичен "Електротранспорт". ЩЕ бъде възстановено в същия вид, в който е била.

- Кога ще започне възстановяването?

- Веднага щом имаме възможност. Сега разчистваме, за да може да изкараме това, което е изгоряло и след това ще започнем с възстановяването на къщичката.

Христо, "Спаси София": Държим бързо да се намери причината за това нещо, кой е извършителя и каква е подбудата за това нещо.

Държим не само спирка "Вишнева", но и всички други паметници на културата да бъдат опазвани не само от гражданите на София, но и от политика на СО

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истанбул се възстановява след наводнението
Истанбул се възстановява след наводнението
Путин и Тръмп са се срещнали втори път на форума на Г-20 в Хамбург
Путин и Тръмп са се срещнали втори път на форума на Г-20 в Хамбург