НОВИНИ

Мълния подпали жилищен блок в Дряново

Голям пожар изпепели тази вечер покрива на жилищен блок в Дряново. Най-вероятна причина е мълния, която е ударила и запалила конструкцията. Огънят веднага е обхванал цялата площ и е изпепелил до основи покрива. За щастие жертви и пострадали хора няма. На място са изпратени екипи на пожарната от Габрово и Дряново, които с часове са потушавали огъня. За щастие паника сред живущите не е настъпила и хората сами са се евакуирали от горящата сграда. Към момента огънят е потушен и опасност от възобновяване и разрастване към апартаментите няма.

bnt avatar logo
от БНТ
22:44, 03.05.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
комисар Георги Русинов, директор на РДПБЗН-Габрово: Пожарът е около 800 кв. м. покривна конструкция, предполагаема причина за пожара е мълния.. В заварените граници е пожара, за съжаление цялата покривна конструкция запалена, тъй като всички знаете, че интензитета на мълнията е доста голям, вследствие на което пожарът се е развил доста бързо!
Йонка Андреева, жител на блока: Както стана, светкавицата гръмна и след това видях аз пушек.. Туй беше към шест и половина, веднага слязохме нашия вход и съм тук досега. На мен ми направи впечатление дим, черен като вашето яке, много голям..веднага угасиха тока, веднага дойдоха пожарни..!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поли Генова замина за Стокхолм!
Поли Генова замина за Стокхолм!
​Какво правят астронавтите на борда на единствената обитаема станция в космоса?
​Какво правят астронавтите на борда на единствената обитаема станция в космоса?