НОВИНИ

Готова е сцената в Пловдив за откриването на Европейска столица на културата

Седмица преди голямото откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица на културата, вече е напълно готова 30-метровата кула, която ще се превърне в мултифункционална сцена. Съоръжението беше построено специално за спектакъла, който БНТ ще излъчи пряко на 12 януари. Какво още предстои да бъде направено дотогава?

bnt avatar logo
от Деница Торньова
20:32, 05.01.2019
6082
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Напълно готова е 30-метровата кула-сцена на шест нива. Предстои да се инсталират 350 прожектора. Всичките 1500 изпълнители ще репетират изпълненията си през следващата седмица. Откриващият уикенд, който започва на 12 януари, ще продължи три дена.

Сцената-кула е светлинна скулптура, така че монтирането на осветлението е важно, заяви Светлана Куюмджиева, артистичен директор на Общинска фондация „Пловдив 2019".

Публика ще може да има по цялото протежение на бул. „Цар Борис III“, допълни тя. Предварителните прогнози са за публика от 40 000 души, както и голям наплив от туристи.

;

Спектакълът на 12 януари започва в 19 ч. и ще продължи до 22 ч. Ще има и диждей сет. Температурите се очаква да бъдат по-високи.

Съоръжението ще бъде демонтирано до 18 януари, като дотогава бул. „Цар Борис III“ ще бъде затворен за движение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минусови температури се очакват на Богоявление
Минусови температури се очакват на Богоявление
Отравяне с въглероден оксид е причината за смъртта на петте момичета в Полша
Отравяне с въглероден оксид е причината за смъртта на петте момичета в Полша