НОВИНИ

Готова ли е Община Русе да посрещне зимата

Започва проверка на техниката за снегопочистване, която ще работи в Община Русе тази зима. Някои от кметствата все още не са готови да посрещнат първия сняг. Проблеми се очаква да има и в Русе заради паркираните автомобили, които пречат на снегорините, и липсата на достатъчно малки машини, които да работят на тротоарите.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
19:50, 12.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Заради ниското възнаграждение в Бъзън няма тракторист, който да работи със снегопочистващата машини, а самият трактор постоянно бил на ремонти, оплака се кметът на селото Василена Цанкова. В Семерджиево пък машината няма гребло, но до седмица тези проблеми ще бъдат решени. Много от кметовете на малките населени места настояха запасите им от инертни материали да бъдат увеличени. Общината е сключила договори с почистващите фирми още през 2014 година. Сериозни проблеми се очаква да има в града.

Спасимир Димитров - директор на дирекция „Управление при кризи” в Община Русе
„Тесните улици и паркираните коли затрудняват работата на техниката, като проблем отчитаме и недостатъчното почистване на тротоарите, поради липса на малогабаритна техника.”

За да се разчистят улиците от спрели коли, общинските паркинги ще бъдат отваряни безплатно, докато минат снегорините. От Общината призоваха, хората които живеят във вилните зони, при обилен сняг да се приберат в града, тъй като тези територии са извън регулация и не се поддържат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачища и наводнени къщи след дъждовете в Североизточна България
Свлачища и наводнени къщи след дъждовете в Североизточна България
Протестът на миньорите от рудник „Бабино“ продължава повече от 30 часа
Протестът на миньорите от рудник „Бабино“ продължава повече от 30 часа