НОВИНИ

Готови ли са социалните заведения в Пловдив да подслонят бездомните?

Каква е готовността на социалните заведения в Пловдив да подслонят бездомните хора от града с настъпването на студовете. Подробности разказва Росица Колева.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 03.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Центърът за временно настаняване и Приютът за бездомни лица имат капацитет общо за 20 души. В момента е изпълнен на 100%. Всеки следващ нуждаещ се от настаняване ще бъде свръх възможностите на центровете. Въпреки това социалните работници тук заявяват готовност да приемат още няколко души, защото дори в южния ни град температурите падат значително и дори преди ден бе установена смъртта на мъж, който е обитавал изоставена сграда до гара Филипово.

Социалните работници тук непрекъснато се опитват да подобрят услугата , която предлагат, въпреки оскъдното финансиране. Те са уредили лекар, който идва да преглежда болните тук хора на доброволни начала. Той изписва и лекарства за неспешните случаи. Все пак за Коледните празници всички в дома ще се радват, ако фирми или хора с възможности могат да ги подпомогнат с храна или лекарства.... В големите студове за по-тежките случаи в две от общинските болници – Св Мина и Св Пантелеймон ще бъдат разкрити стаи за настаняване на бездомни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руската централна банка загуби 31 милиона долара при хакерска атака
Руската централна банка загуби 31 милиона долара при хакерска атака
Хора с увреждания в Русе могат да контролират компютър само с поглед
Хора с увреждания в Русе могат да контролират компютър само с поглед