Очаква се днес Комисията за енергийно и водно регулиране да обсъди доклада за поисканото изменение на одобрените цени за ВиК услугите през 2019 г.

От 1 януари догодина е поискано поскъпване на водата в 27 населени места, като най-много ще плащат потребителите в Шумен, Добрич, Силистра, Варна и Враца. Именно там кубик от течността ще струва над 3 лева, а с 10% по-високи сметки очакват потребителите в София и Бургас. Единствено в Кърджали се очаква да има поевтиняване - с около 1,5%.

Конкретното поскъпване за всеки град ще стане ясно след днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. Поради тази причина пред сградата им днес от 13:00 часа се готви протест. Той се организира от Дискусионния клуб за социална местна политика и от Федерацията на потребителите в България, според която това, което се случва с цените на водата у нас, е гавра с търпението на хората.

Над 60% са загубите от течове, готвят ни ново поскъпване на водата

Над 60% са загубите от течове, готвят ни ново поскъпване на водата

Губим над 60 % от водата заради течове, а близо половината сградни водомери били повредени, сочи анализ на КЕВР. Това била причината ВиК фирмите да по...