НОВИНИ

Град Тампа във Флорида е скован от страх заради сериен убиец

Сериен убиец, който се разхожда на свобода в Тампа, американския щат Флорида, и избира жертвите си по улиците на случаен принцип, стана причина местните хора да поглеждат през рамо дали някой не ги преследва. Рано във вторник 60-годишният Роналд Фелтън стана четвъртата жертва от 9 октомври насам в поредица от тайнствени нападения близо до централната част на Тампа.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:45, 16.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
По света
град тампа флорида скован страх заради сериен убиец

От убийството на Фелтън полицията се е сдобила с описание на предполагаемия извършител – чернокож мъж, висок 1,80 м., облечен в черно и въоръжен с голям пистолет. Той е бил видян да бяга от местопрестъплението, според свидетели.

В сряда полицията разпространи снимка от видеокамера за наблюдение, направена малко преди последното убийство, на която е заснет мъж със светло яке с качулка.

След четвъртото нападение камерите за наблюдение заснеха мъж с подобна качулка, походка и аналогичен начин на боравене с мобилен телефон.

Полицията увеличи наградата за информация, която да помогне за залавянето на престъпника, от 41 000 на 91 000 долара.

Четирите убийства са извършени в рамките на район от 7 пресечки в работническия квартал Семинол хайтс. Всички жертви са били сами на улицата по време на нападението и са застреляни без причина. Нито един не е ограбен.

Фелтън е бил безработен строителен работник. Той пресичал улица преди разсъмване, когато някой го е приближил откъм гърба и го е застрелял в тила, съобщи полицията.

Тялото му беше открито проснато до църква, където убитият често работел като доброволец при раздаването на храна за социално слаби.

Както и в предишните случаи, убиецът изчезнал в нощта, изплъзвайки се на засилените полицейски патрули.

Очевидното познаване на околността кара полицията да мисли, че и убиецът живее в квартала.

Първата жертва беше 22-годишният Бенджамин Мичъл. Два дни по-късно, на 11 октомври, беше застреляна 32-годишната Моника Хофа, а на 19 октомври – 20-годишният Антъни Нейбоа.

Полицията разглежда четирите убийства като свързани, докато тази версия не бъде окончателно отхвърлена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при тежка катастрофа днес на пътя Пазарджик - Белово
Двама души загинаха при тежка катастрофа днес на пътя Пазарджик - Белово
Парламентът прие новия закон за концесиите
Парламентът прие новия закон за концесиите