9-годишният Дейн от щата Колорадо успя да се пребори за отмяна на остарял и ненужен закон, а именно - забрана за бой със снежни топки.

Северънс, щата Колорадо. Вече всички ще могат да се замерят със снежни топки, без да се страхуват, че ще ги достигне дългата ръка на закона. Странно или не, досега в градчето е действала 100-годишна забрана за хвърляне на камъни или други предмети по хора и сгради. Изрично било подчертано, че става дума включително за снежни топки. 9-годишният Дейн решил да сложи край на тази несправедливост.

Дейн: Това е остарял закон. Искам да се бием със снежни топки, без това да ми навлече проблеми. През зимата това са двете ни основни забавления - да се пързаляме и да се замеряме.

Всичко започва, когато Дейн и съучениците му са на посещение в общината, където научил за странния закон. Решил, че трябва да направи нещо - за себе си и за всички деца от Северънс. Майка му го предупредила, че за целта ще трябва да говори пред кмета и неговите съветници - нещо, с което младежът се справя перфектно и архаичният закон е отменен.

Дон Маклеърд, кмет на Северънс: Хубавото на демокрацията е, че тя няма възрастово ограничение. Важно е само да искаш да постигнеш някаква промяна.

Малкият Дейн не изключва някой ден да се посвети на политиката, но засега предпочита детските игри и най-вече - бой със снежни топки. Легално.