НОВИНИ

Градската среда продължава да е враждебна към хората с нисък ръст

Градската среда продължава да е враждебна към хората с нисък ръст и двигателни проблеми. Въпреки това, членовете на Националната организация "Малки български хора" смятат, че има напредък, защото са успели да се преборят с институциите и от половин година имат Център за рехабилитация и подкрепа.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
09:50, 21.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Законите трябва да се спазват и всички отговорни институции да си вършат работата - тогава и на нас ще ние по-лесно, казват хората с нисък ръст. По думите им, административните услуги, градската среда, транспортните средства продължават да са труднодостъпни за тях.

Кирил Тошев: На по-старите влакове трябва човек да ме повдигне да се качим.

Оказва се, че изолацията е не по-малък проблем.

Светослав Чернев - председател на Националната организация "Малки български хора": Не всички малки хора са сред обществото. Има такива, които не искат да излизат навън поради различни ограничения в средата.

През последната година обаче малките хора имат една победа - в София заработи Център, в който могат да получат рехабилитация, психологическа и социална подкрепа.

Светослав Чернев - председател на Националната организация "Малки български хора": През следващите години е важно да научим хората да посещават нашия център, да се интересуват от своето здраве.

Утре Русе е домакин на регионална среща на малките хора, чиято цел е да представите техните възможности пред обществото и институциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди Великден: Етикети с липсваща информация засякоха проверките от БАБХ
Преди Великден: Етикети с липсваща информация засякоха проверките от БАБХ
Пещера  в русенското Поломие е превърната в автоморга
Пещера в русенското Поломие е превърната в автоморга