Ураганен вятър и градушка връхлетяха снощи Свищовско. Паднали дървета препречиха пътища, скъсани са електропроводи. Бурята прекъсна железопътната линия при село Морава. В селата Морава и Деляновци има къщи без ток. За щастие няма ранени хора.

Морава, Свищов

Заради силния дъжд и градушка снощи край село Морава е била повредена железопътната линия между Свищов и Левски. Около 21,30 часа машинист е видял, че чакълът под релсите е отнесен от стихията и в последния момент е успял да спре влака, избягвайки тежко произшествие.

Драматична остава картината в село Морава.

Георги Георгиев, кмет на село Морава: В селото почти няма незасегната къща. Има паднали дървета, които в момента се отстраняват със съдействието на пожарната служба. Снощи много домове останаха без ток, но преди малко повредите са отстранени. Надяваме се до довечера да се разчистят всички щети, защото утре имаме празник в селото, който няма да отлагаме.
Градушката унищожи розови насаждения и градини в Карловско

Градушката унищожи розови насаждения и градини в Карловско

Комисия от областна дирекция по земеделие в Пловдив започна да описва щетите от вчерашната градушка в района на Карлово. От природната стихия най-мног...