НОВИНИ

Невиждана градушка в Пловдив

Градушка с големината на яйце удари Пловдив в ранния следобед. Валежът започна малко след 15 часа и продължи повече от половин час. Ледените късове покриха улиците на града, които заприличаха на снежен пейзаж.

bnt avatar logo
от БНТ
15:47, 15.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Десетки сигнали за наводнени приземни етажи и паднали дървета и клони постъпиха на дежурния телефон на пожарната. Пострадали хора няма. Пожарникари отводняваха дома за сираци „Мария Луиза” и една от клиниките на Медицинския университет на булевард "Васил Априлов". Най-критично беше положението в подлезите на улица "Гладстон", Пощата и преди пешеходния мост. Преминаването на автомобили беше спряно, докато водата се оттече.

Улиците в централната част се превърнаха в езера, а пешеходците свалиха обувките. В помощ на пожарникарите се включиха и доброволците от отряд 112 към Общината. Всички служители на общинското предприятие „Чистота” работиха извънредно до късните часове на деня, за да почистват запушените от падналите листа шахти. Заради градушката в продължение на часове на много места в Пловдив нямаше ток, вода и мобилни комуникации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският посланик: Ние сме първата мишена на ИДИЛ
Френският посланик: Ние сме първата мишена на ИДИЛ
Градушка в Пловдив
Градушка в Пловдив