НОВИНИ

Графити ще красят сградата срещу Терминал 2 на Летище Варна

Шест екипа продължават надпреварата в конкурса за графити, обявен от Летище Варна, за изрисуване на една от сградите в комплекса. За участието и представянето си дотук те ще получат по 1000 лева. Финалистът ще бъде обявен на 7 март. В конкурса на летището участваха над 20 екипа.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М.Малева, Е. Жупов
16:00, 16.01.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Вторият етап от конкурса ще се проведе от 16 януари до 18 февруари. Дотогава творческите екипи трябва да предадат своите проекти как ще изглежда фасадата на сградата, която е с размер около 900 кв. метра.

Улрих Хепе - Главен изпълнителен директор на фирмата концесионер на летището във Варна: “Това е сграда от 70-те години. Ще и бъде извършен първо ремонт, ще бъде подменена дограмата. С този проект искаме да направим нещо хубаво и креативно, като включим и варненски графити творци.”

Темата, към която трябва да се придържат авторите на графитите, е “Оставяме летището в сърцето на всеки пътник”.

Николай Божинов - консултант: “Ние държим много авторите да представят своя авторски почерк. Те трябва да боравят с визуалната среда, сградата и всичко, което един художник би успял да види.”

Конкурсът приключва на 7 март. Тогава ще бъде открита и изложбата с макети на участниците във финала. Победителят ще получи 8500 лева, както и всички необходими инструменти, материали и техническо съдействие за изрисуването с графити на сградата срещу Терминал 2 на Летище Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство и областните болници се договориха за преструктуриране
Здравното министерство и областните болници се договориха за преструктуриране
Великобритания ще напусне ЕС, потвърди говорителят на Тереза Мей
Великобритания ще напусне ЕС, потвърди говорителят на Тереза Мей