Снаряд е избухнала в Разлог тази сутрин. Инцидентът е станал в пункт за изкупуване на старо желязо. Пострадал е мъж на 40 години, който е прегледан в спешния център в Разлог и транспортиран за лечение в болница в Благоевград.

Около 10:30 часа мъж на около 40-годишна възраст, обработвайки металите, които са били получени, е разрязал снаряд и е пострадал сериозно. Получил е наранявания на една ръка и на единия крак. Той е транспортиран в частна болница в Благоевград, където се извършва операция и все още няма информация за неговото състояние.

На място са пристигнали екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма, които са направили оглед за това дали вътре има все още снаряди и как точно се е озовал там избухналият. За момента не са ясни резултатите от проверката.

В момента базата е затворена от Инспекцията по труда, които също са извършили проверка.

Управителят на базата Христо Тупаров заяви, че всички са добре обучени и се осигуряват безопасни условия на труд. Той самият е в почивка и няма информация за това как е станал инцидентът, но каза, че всички, което влиза в базата стриктно се проверява.