НОВИНИ

Емил Радев, евродепутат: Няма нарушения от страна на граничарите ни

Питането на евродепутата Кати Пири е поредната атака срещу български граничари, неподкрепена с факти и доказателства, каза евродепутатът от ЕНП Емил Радев. Холандската евродепутатка Кати Пири твърди, че българските граничари с натиск и сплашване принуждават граждани на ЕС и турски гастарбайтери да плащат подкупи.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 11.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
;

В Туитър Пири е публикувала запитване до ЕК, от което става ясно, че на граничните ни пунктове с Турция било задължително да се дезинфекцират автомобилите, които влизат в България.


;

Питането цели вътрешнополитически да могат да привлекат електорат от гастарбайтерите, коментира Радев. Няма факти и обстоятелства в това запитване:

Емил Радев, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Гледах репортаж на тази тема, в който гастарбайтер разказва, че правата му са нарушени, понеже е трябвало да закупи винетен стикер в България. Свидетели сме през последните месеци на бясното каране на гастарбайтерите през нашите магистрали. Предизвикаха не малко катастрофи. Крайно време е да свикнат, че в България има закони, а когато ги нарушават, ще има и глоби. Също така трябва да свикнат, че е необходимо да си купуват винетни стикери, както всеки гражданин, който използва пътната ни мрежа. През минали години не можеше да се осъществява контрол, но сега това се случва и явно в даден момент станаха виновни българските гранични полицаи за това, че преминаващите трябва да си купят винетки.

Дезинфекцията на автомобилите не е нова практика, а се преценява от властите кога и как да се извърши, както и всяка една държава го прави, така че не може да говорим за корупция, а за плащане държавни такси, отбеляза още Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тони Златков: Платен е откуп за пускането на сина ми
Тони Златков: Платен е откуп за пускането на сина ми
Предупреждение за опасни вълни по бреговете на Флорида заради Ирма
Предупреждение за опасни вълни по бреговете на Флорида заради "Ирма"