НОВИНИ

Граничари от цялата страна се събраха на Национален събор в Кюстендил

Граничари от цялата страна се събраха на своя трети Национален събор в Кюстендил, за да отбележат 70-годишнината от създаването на Гранични войски, 65 години от създаването на 11-ти граничен отряд в Кюстендил и навършването на 19-годишнината на Регионална дирекция "Гранична полиция".

bnt avatar logo
от БТА
13:12, 28.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
граничари цялата страна събраха национален събор кюстендил

Областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев, под чийто патронаж се състоя събитието благодари на всички, които до ден днешен с достойнство и чест охраняват и пазят границите на страната и посочи, че храбростта, жертвоготовността и войнската чест са онези морални ценности, с които трябва да бъдат възпитавани младите поколения българи.

Молебен за здраве и благополучие отслужи отец Данаил от храма "Св. Богородица" в Кюстендил. На празника присъстваха и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва - ген. Стоян Топалов, бившите командващи Гранични войски - ген. Стефан Ангелов и ген. Георги Тетереков, председателят на Контролната комисия на централния съвет ген. Георги Кендеров, както и бивши граничари.

От "Гранична полиция" представиха демонстрация с техника и въоръжение. През целия ден граничния сектор в с. Лозно, община Кюстендил, беше отворен за посетители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 5,7 в Индонезия
Земетресение от 5,7 в Индонезия
Вече е ясна песента с която страната ни ще участва в Детската Евровизия!
Вече е ясна песента с която страната ни ще участва в Детската Евровизия!