НОВИНИ

Граничните пунктове на страната ще работят непрекъснато по празниците

Ръководството на ГД "Гранична полиция" /ГДГП/ е разпоредило създаването на необходимата организация за осигуряване на непрекъснат работен процес на граничните пунктове на страната. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

граничните пунктове страната работят непрекъснато празниците
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 21.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В Главна дирекция "Гранична полиция" е създадена необходимата организация за недопускане на задръствания на граничните контролно-пропускателни пунктове на страната по време на коледните и новогодишните празници. Осигурени са достатъчен брой полицейски служители, за да бъдат извършвани ефективни гранични проверки на максимален брой трасета без забавяне на пътниците и товарния трафик.

Има готовност за увеличаване на дежурните смени, в случай на засилване на трафика. Провеждат се работни срещи с останалите служби за граничен контрол, както и със службите за граничен контрол на съпределните държави, включително и на съвместните пунктове, с цел договарянето на общи мерки за ускоряване на граничните проверки.

Ръководството на ГДГП е разпоредило да се създаде необходимата организация за осигуряване на непрекъснат работен процес на ГКПП, включително и във времето на застъпване на дежурните смени. Ще бъдат предприети завишени мерки за сигурност в обществените зони в районите на ГКПП.

От ГДГП препоръчваме на гражданите да използват и не толкова натоварените пунктове.
При пътуване на деца - български граждани, само с единия родител, е задължително носенето на декларация от отсъстващия родител и копие на документа, което остава на граничния пункт, през който е напусната страната, отбелязаха от ведомството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов: Моралът е по-важен от властта
Премиерът Борисов: Моралът е по-важен от властта
Президентът Плевнелиев няма да назначава служебно правителство
Президентът Плевнелиев няма да назначава служебно правителство