Опасно ли е кръстовището, на което вчера в катастрофа загина водач на мотопед във Варна? Той се сблъскал с таксиметров автомобил, като вследствие на удара е излетял на метри от пътя.

Защо обаче кръстовището стана обект на коментари в социалните мрежи - вижте повече от прякото включване на Силвия Благоева и нейния събеседник.

Варна

От полицията във Варна заявиха, че на това кръстовище не ставали често инциденти и затова не го смятали за рисково. Според председателя на Съюза на българските автомобилисти във Варна обаче кръстовището е опасно. Той назова и причината, заради която на това пътно платно стават тежки катастрофи.

Диян Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти - Варна: За мен основният проблем тук на това място е високата скорост. Ако сами се загледате, може би по-малко са колите, които спазват това ограничение до 50 километра в градски условия. Всички други прелитат покрай нас с превишена скорост.

Изключително трудно е на шофьорите, които идват от улица "Васил Друмев" да се включат по главния път за Златни пясъци и северните квартали на града.

Диян Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти - Варна: Може би тази висока скорост на автомобилите, които идват от посока Златни пясъци вече значително скъсява времето за реакция, което шофьорите трябва да използват, излизайки от знака "СТОП".

Диян Драганов посочи и конкретни мерки, които могат да се предприемат, за да се намали броят на инцидентите на кръстовището.

Диян Драганов, председател на Съюза на българските автомобилисти - Варна: За мен най-решителен е бързият вариант, с който ние можем да поправим точно тук е да сложим камера, която да работи. Със сигурност тя би накарала шофьорите да спазват ограничението от 50 км/ч. И по този начин ще избягваме повечето пътно-транспортни произшествия.

Специалистът препоръча още да се спазва Законът за движение по пътищата и шофьорите да не предприемат рискови маневри.

Повече по темата вижте в прякото включване на Силвия Благоева.