Тази вечер се проведоха протести на защитници и противници на решението на правителството за промяна в плана за управление на природен парк "Пирин" като и двете събития се проведоха паралелно - очевидно участниците в тях използват вниманието към страната ни, за да изразят отново исканията си. Цветелина Катанска беше при тези, които се обявяват в защита на Пирин.

В парка на НДК приключи протеста на гражданите, които се обявиха срещу решението на Министерски съвет, с което се позволява застрояване на 48% от територията на парк "Пирин". Гражданите настояват това решение да бъде отменено и предупреждават, че ще продължат с протестите, докато това не се случи. Те смятат, че това решение е взето в разрез със законите и не отговаря на правилата в държавата.

От Министерството на околната среда и водите към момента успокояват, че действително се позволява застрояване в 48% от територията на парк "Пирин", но това не е изцяло с нови ски съоръжения и писти, а в 45% ще бъде позволено ново водовземане за битови нужди, а пистите ще бъдат изградени в 2% от територията на парка. Протестиращите днес обаче не вярват на тези обещания на министерството.

© БТА