НОВИНИ

Граждански патрули охраняват медиците в Спешна помощ в Горна Оряховица

Доброволни граждански патрули пазят медиците в спешната помощ в Горна Оряховица. Инициативата е на група младежи и цели да осигури сигурност на екипите по време на нощни дежурства, след нападението срещу фелдшер миналата седмица. Продължава да расте броят на медици, подали молби за напускане, като до този момент те са повече от половината служители в звеното.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
16:14, 28.01.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Двете нощни дежурства на лекарските екипи заедно с гражданския патрул са преминали спокойно.

Ростислав Васев - доброволец: Не искам да има агресия срещу нашите медици в спешна помощ. Опитвам се да помогна на медиците като стоя тук и ги подкрепям в тяхната дейност.
Николай Николов - доброволец: Нашата цел е да сме тук, на място и ако има някаква агресия спрямо медиците, които помагат на гражданите по някакъв начин да потушим това нещо в рамките на закона.
;

Според медиците присъствието на доброволците респектира пациентите и техните придружители и им осигурява спокойствие при работа. По думите им обаче това не е трайно решение на проблема за сигурността им.

Нела Радева - медицински фелдшер: Те действително оказват голяма подкрепа, благодарни сме им за помощта, но не мисля, че това е решение на проблема.
Валентина Бойчева - медицинска сестра: Искаме сигурност, че живи и здрави сме дошли на работа, живи и здрави ще се приберем в къщи.

В края на февруари изтича едномесечното предизвестие за напускане, което до момента са подали 26 спешните медици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа на столичния бул. Черни връх затрудни трафика
Катастрофа на столичния бул. "Черни връх" затрудни трафика
Стачката на испанските таксиметрови шофьори продължава
Стачката на испанските таксиметрови шофьори продължава