Родители, пациенти и граждани излязоха на протест пред болница "Шейново" в подкрепа на доктор Албена Гагова, която на 1-ви юли беше нападната от баща на новородено. Протестиращите поискаха справедлива присъда за нападателя и се обявиха против насилието над медици.

София

Калина Панайотова
"Искам, когато отида да раждам, да бъда спокойна, че моят лекар ще мисли за мен и моето бебе. Аз ще се чувствам спокойна и няма да се притеснявам, че някой ще ме удари. Смятам че насилието в нашето общество е заело застрашителни размери. И всеки протест, който осъжда насилието, трябва да бъде подкрепен. Не може непрекъснато между нас да се разхождат хора, които имат психически проблеми и второ хора, които са престъпници."

При протестиращите слезе директора на акушеро-гинекологичната болница д-р Румен Велев, който обяви, че видеонаблюдението ще бъде разширено в болницата, но пътят към решаването на проблема започва от хората.

Д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ "Шейново"
"Когато има такава силна гражданска позиция мисля, че най-накрая нещата ще се случат. А какво всъщност очакваме да се случи - очакваме една заслужена присъда."

Своята подкрепа екипът на лечебното заведение получи и от кмета на София Йорданка Фандъкова, която посети болницата и определи случилото се като чудовищно.

В петък от лекарския съюз организират символичен протест срещу насилието над медиците. От съсловната организация призовават всички лекари да закачат сини панделки в знак на съпричастност.