НОВИНИ

Гражданският съвет на РБ е против промените в социалното осигуряване

Гражданският съвет на Реформаторския блок - категорично против промените в Кодекса за социално осигуряване, предложени от финансовия министър Владислав Горанов. Според замисляните реформи, втората пенсия няма да се онаследява, а индивидуалните партиди ще се вливат в обща сметка.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:48, 03.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Гроздан Караджов, Реформаторски блок: Съмнения буди и това, че няма никакви разчети. Нито е показан дефицитът в НОИ, нито са показани очакваните приходи. Внася се нещо, което да създаде социална експлозия и най-вече страхове у хората. Имаме достатъчно данни да вярваме, че е възможно да се обслужва и криминална цел - да се понижи цената на акциите на пенсионните дружества, като по този начин се понижи цената и на едно от най-големите пенсионни дружества в страната, за да се обслужи купувач, който да го купи на занижена цена.
;

Промените са замисляни тайно от парламента и от ресорния вицепремиер Ивайло Калфин и са във вреда на осигуряващите се, твърдят част от реформаторите. Те предлагат финансовият министър да не внася още законопроекта и да има поне 6-месечно обществено обсъждане. Ако все пак тези промени бъдат приети, според Гражданския съвет на Реформаторите ще е най-голямата кражба, след случилото се с КТБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност от наводнения в София
Няма опасност от наводнения в София
Отново протести във Франция заради трудовата реформа
Отново протести във Франция заради трудовата реформа