НОВИНИ

Гражданският съвет на РБ номинира първите си кандидати за президентските избори

Депутатът Гроздан Караджов и бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков са две от имената, които са номинирани за президентските избори от Гражданския съвет на Реформаторския блок, съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който е член на Гражданския съвет на формацията.

bnt avatar logo
от БТА
13:14, 12.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
гражданският съвет номинира първите кандидати президентските избори

По думите му двамата номинирани са почтени и евроатлантически ориентирани хора, които са надпартийни кандидатури. Той отбеляза, че обсъждането на номинациите ще продължи до 20 юли, след което те ще бъдат предоставени за разглеждане на Председателския съвет на Реформаторския блок, както и на Изпълнителния съвет, който следва да ги утвърди.

Според Иван Иванов дискусията между ГЕРБ и БСП за датата на президентските избори има за цел да отвлече вниманието от имената на личностите, които ще участват в президентската надпревара.

Той прогнозира, че кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде политик, чиято първа буква на малкото име, съвпада с първата буква на второто му име, но отказа да коментира в коя част на азбуката са буквите.

Иванов посочи, че БСП и АБВ ще се представят силно на президентските избори, ако заложат на утвърдена надпартийна кандидатура.
Във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание се срещна с граждани в рамките на последна приемна преди началото на депутатската ваканция.





Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дичо засне клип на Йонийско море
Дичо засне клип на Йонийско море
Ремонтират „Коматевско шосе“ в Пловдив
Ремонтират „Коматевско шосе“ в Пловдив