Неутроена оценка по математика е проблемът, довел до сваляне на резултатите от обявеното публично класиране след седми клас. От грешката обаче няма да бъде ощетено нито едно дете, съобщи на извънреден брифинг началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева.

Кастрева уточни, че проблемът засяга кандидатствалите в Технологическо училище „Електронни системи“, Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов, една паралелка в Националната природо-математическа гимназия и паралелката „Парково строителство“в Строителния техникум.

Ваня Кастрева: Разбрахме за проблема, след като бяхме сигнализирали от родители на деца, кандидатствали в „Джон Атанасов“ и по сигнал на директора на Технологическо училище „Електронни системи“. Веднага започна проверка.

Проблемът е възникнал с утрояването на оценката по математика,защото при балообразуването за тези гимназии се взима оценката от математиката от външното оценяване. Тя е взета един път, а не три пъти. Така балът е по-малък с около 150 точки.
Изтеглиха резултатите от  класирането след седми клас заради грешка в системата

Изтеглиха резултатите от класирането след седми клас заради грешка в системата

Първото класиране за гимназиите след седми клас в столицата е изтеглено, тъй како има "бъг" в системата, обясни за "По света и у нас" началникът на Ре...