НОВИНИ

Изключителен! Григор Димитров спечели финала в Лондон!

Григор Димитров постигна изключителен успех за българския спорт като спечели Финалния турнир на АТР за годината в Лондон. Най-добрият ни български тенисист надигра белгиеца Давид Гофен с 2:1 (7:5, 4:6, 6:3) и спечели най-големия трофей в кариерата си! Tова беше четвърта титла за Григор този сезон, след като спечели преди това в София, Бризбейн и Синсинати. Така от понеделник официално българинът ще стигне рекордното 3-о място в световната ранглиста.

bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 19.11.2017
9228
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

С успеха си Димитров стана първият дебютант, който печели турнира на осемте най-добри след испанеца Алекс Кореча, който прави това през 1998 година.

26-годишният хасковлия остана непобеден от началото на надпреварата. Титлата тази вечер донесе на българина 1500 точки за световната ранглистата. Григор Димитров ще получи и чек за 2 549 000 долара.

"Това бяха едни невероятно две седмици.", каза минути след мача Григор Димитров. "За мен е чест да играя на този турнир. Това бяха най-добрите две седмици, които съм имал до сега. Поздравления за Давид, който е невероятен човек. Поздравления за този невероятен резултат, той е чудесен играч. За мен беше чест да играя срещу него на централния корт и му желая успех.

Губя думите си. Благодарности към моя отбор, те бяха невероятни през цялата година. Благодарности на мама, татко и един човек, който не беше в залата тази седмица, моята приятелка Никол. Тя също играе много важна роля и заслужава тези думи. Страхотно беше да спечеля този трофей. Благодаря за подкрепата на публиката, благодаря и за българските флагове. Благодарности на всички, които работят зад кулисите.

Искам да се възстановя, а плажът за това изглежда доста добре."

Днешният мач бе повторение на финала от турнира в София, когато Григор победи със 7:5, 6:4.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успехът на Григор Димитров в снимки (ГАЛЕРИЯ)
Успехът на Григор Димитров в снимки (ГАЛЕРИЯ)
Президентът на Зимбабве  Робърт Мугабе не оправда очакванията да обяви оставка
Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе не оправда очакванията да обяви оставка