НОВИНИ

Григор Димитров: Горд съм с представянето си!

Григор Димитров не скри задоволството си от първата победа срещу Рафаел Надал. Българинът надигра испанеца с 6:2, 6:4 и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин. Успехът е първи за българина срещу бившия номер 1 в света от осем мача помежду им.

bnt avatar logo
от БТА
21:43, 07.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света
григор димитров горд съм представянето

"Доста съм доволен от тази победа. Няма да ви лъжа. Играл съм срещу Рафа няколко мача и доста пъти бях близо до победа, но в решителните моменти сякаш се парализирах. Винаги нещо ставаше и губех. Този път изиграх перфектен мач. Няма кой знае какво да се каже, освен че съм горд с тази победа. Свърших много работа и това започва да се отплаща", коментира Димитров след мача. Победата е трета за българина срещу тенисист от топ 10 за тази година след успехите му срещу Анди Мъри в Маями и Стан Вавринка в Синсинати.

"Ако искам да стигна върха, трябва да побеждавам редовно точно тези съперници всяка седмица. Важното е да остана концентриран върху това, което ми предстои", каза още Димитров. Рафаел Надал призна превъзходството на българина в този мач. "Очевидно е, че Григор игра много по-добре от мен и заслужи победата. Загубих пет сервис-гейма, а така няма как да спечеля подобен мач. Борих се за всяка топка, но имах проблем със сервиса и това ми се отрази зле", каза Надал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха младеж, опитал се да нахлуе в Бъкингамския дворец в Лондон
Арестуваха младеж, опитал се да нахлуе в Бъкингамския дворец в Лондон
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Скрити океани и завръщане към истинския звук
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Скрити океани и завръщане към истинския звук