НОВИНИ

Григор Димитров победи Гофен и е на полуфинал в Лондон

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на световния тур в Лондон, след като разби белгиеца Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на надпреварата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:33, 15.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
григор димитров победи гофен полуфинал лондон

В първата си среща Гришо победи Доминик Тийм в три сета, докато Гофен спечели маратонска битка с Рафаел Надал и очевидно не бе успял да се възстанови напълно физически за днешния двубой. Димитров от своя страна игра напълно безгрешно от самото начало и започна да трупа гейм след гейм, без да дава никакви шансове на съперника си.

В началото на втората част картината не се промени и българският тенисист бързо проби и натрупа преднина от 3-0. Гофен вложи много усилия, за да запише първия си гейм в двубоя, след което стигна дори до точка за връщане на пробива, но не успя да я реализира. Григор продължи с изключително агресивната си игра, като често атакуваше мрежата и реализираше много уинъри. В крайна сметка хасковлията реализира третия си мачбол при 5-2 и затвори мача след час и 13 минути игра, за да запише 4-та си победа от 5 мача срещу Гофен.

По този начин Димитров си осигури класиране за полуфиналите при дебюта си в престижната надпревара. В последния си мач в група "Пийт Сампрас" Гришо ще се изправи срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, който замести оттеглилия се Рафаел Надал. Другата група вече бе спечелена от Роджър Федерер, така че ако Димитров успее да завърши на първо място в групата си, на полуфиналите той ще срещне Александър Зверев или Джак Сок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ще плаща българинът на държавата през 2018 г.?
Колко ще плаща българинът на държавата през 2018 г.?
В зелена класна стая ще учат варненски ученици
В зелена класна стая ще учат варненски ученици