Истински подвиг за българския тенис извърши Григор Димитров. Първата ракета на България постигна успех срещу 4-ия в света Рафаел Надал и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин! Днес Григор показа едно ново лице – с много агресия в атака,...

Истински подвиг за българския тенис извърши Григор Димитров. Първата ракета на България постигна успех срещу 4-ия в света Рафаел Надал и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин!

Днес Григор показа едно ново лице – с много агресия в атака, движение по корта, изключителна защита. Изобщо, във всеки компонент на играта Димитров доминираше срещу бившия номер 1 в света. И го победи с 6:2 и 6:4.

Григор Димитров постигна историческа първа победа срещу един от най-великите в тази игра – Рафаел Надал. Направи го безапелационно. Със стил и представяне, на които могат да завидят и най-големите майстори. В първия сет доминираха пробивите, а притиснат от мощния ретур на Димитров, испанецът не успя да спечели нито един свой сервис гейм – 6:2 за българския тенисист. Втората част стартира с нов брейк за таланта от Хасково, който се оказа решаващ за крайното 6:4 – първа победа за Димитров срещу Надал в осмия им мач. Успехът му гарантира 155 000 долара от наградния фонд, а негов съперник в спора за място на финала ще бъде Милош Раонич.