НОВИНИ

Григор Димитров пред БНТ: Добро начало за мен на "Ролан Гарос"

Григор Димитров стартира с победа участието си на "Ролан Гарос". В първия кръг българинът се наложи над щастливия губещ Мохамед Сафуат от Египет с 3-0 сета. Ето какво каза Димитров в интервю за БНТ:

григор димитров бнт добро начало мен ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 27.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Отново първи мач на "Филип Шатрие", отново трисетов успех за теб. Как се почувства днес на корта, знаем,че обичаш Париж?

"Тук съм вече от една седмица. Беше добре,че играх в днешния прекрасен ден. Малко странно се получи , когато трябваше да сменя противника в последния момент, но всичко това е част от играта. Добро начало за мен. Продължавам напред. Играя на едно добро ниво за мен. Пожелавам си да продължа в същия дух и в следващия мач да играя по-добре."

Статистиката говори интересно за мача. Нито един удар от бекхенд за теб, но пък слайсът ти затрудни твоя противник. Ти как видя своята игра?

"Търсих силните си оръжия. Когато може да направя повече удари с форхенд, защо да изпълнявам някой друг удар. Това беше и част от моята тактика. Цяла седмица съм тук и работя върху неща, които смятам, че ще ми помогнат в турнира. Форхендът, сервисът и слайсът ми помогнаха в тежки моменти . Играта ми в момента е на едно ниво, на което искам да е. Разбира се,че може и по-добре, но се надявам да се подобрявам и всеки един удар да става по-добре."

Вижте още какво каза тенисистът ни ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян шофьор потроши три коли във Веллико Търново
Пиян шофьор потроши три коли във Веллико Търново
Крайнодесни започнаха шествие в Берлин с  послания срещу исляма
Крайнодесни започнаха шествие в Берлин с послания срещу исляма