НОВИНИ

Григор Димитров продължава в третия кръг в Париж

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Париж с награден фонд от 4.5 милиона евро. Поставеният под номер 6 българин победи с 6:4, 6:4 французина Ришар Гаске за 84 минути на корта.

bnt avatar logo
от БТА
22:48, 01.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
григор димитров продължава третия кръг париж

Хасковлията постигна решителен пробив в десетия гейм на първата част, за да поведе в резултата след 6:4 в своя полза. Преди това двамата тенисисти сервираха стабилно и печелеха геймовете при собствен начален удар.

Във втория сет играта отново беше равностойна. Григор Димитров пропусна четири точки за пробив в шестия гейм, когато Гаске изравни резултата за 3:3. Българският тенисист пак спечели пробив в решителен момент - в десетия гейм за крайното 6:4.

26-годишният Димитров, който е осми в света към момента, със сигурност ще запише рекордно класиране в ранглистата на АТП и ще влезе в топ 6 за първи път, като дори може да достигне до третото място, ако спечели надпреварата. Най-добрият български тенисист достигна до трети кръг във френската столица в предишните четири сезона, но никога не е преминавал по-напред.

Григор Димитров спечели третатаси победа в общо осем двубоя с опитния 31-годишен Ришар Гаске, който заема 30-ата позиция в световната ранглиста.

Българинът спечели 90 точки за класацията на АТП и 55610 евро от наградния фонд на турнира в Париж.

В третия кръг във френската столица Димитров ще играе срещу финалиста от миналия сезон и поставен под номер 9 в схемата Джон Иснър.

Българинът и американецът имат по една победа в двата си двубоя до момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За пръв път филмът „Възвишение“ беше представен пред публика
За пръв път филмът „Възвишение“ беше представен пред публика
Откриха паметник на Левски в Попово
Откриха паметник на Левски в Попово