НОВИНИ

Григор Димитров ще зарадва деца в родния си Хасково с открит урок

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще зарадва деца в родния си град с открит урок. Малко преди това тенис звездата ще получи званието „Почетен гражданин” на Хасково.

bnt avatar logo
от Младен Желязков
10:09, 21.04.2016
Чете се за: 02:41 мин.
У нас

В последните десетина години тенисът отново е сред най- популярните спортове у нас и все повече деца искат да го тренират. Една от основните причини за това е Григор Димитров. След сестрите Малееви хасковлията успя да върне българският тенис на най- високо ниво. Сега Григор Димитров е идол не само за децата трениращи този спорт, а и за всички подрастващи, които искат да постигнат нещо голямо.

Какъв по-добър подарък за младите тенис надежди на България, от това да се срещнат на живо със своя идол. Да разменят по някой и друг удар на корта с човека, който гледат с интерес по телевизията и за когото стискат палци във всеки мач. Този шанс ще имат над 100 деца от тенис клуб „Хасково 2015”. На път за турнира в Истанбул Григор ще премине през родния си град, за да получи официално званието „Почетен гражданин” на Хасково. След церемонията първата ракета на България ще проведе открит урок с младите тенисисти. Десетгодишната Десислава с нетърпение очаква срещата със своя прочут съгражданин.

Десислава Димова: Той е идол! И аз много го харесвам. И искам да играя като него.

Развълнуван от срещата си с един от най-известните българи е и Боян. За него е чест, че ще има възможността да бъде на един корт с Григор Димитров.

Боян Иванов: Моят любим тенисист е Григор Димитров, защото той е моят идол, много атрактивен има много интересни мачове ииии да. - Когато го гледаш по телевизията как се чувстваш? - Много приятно защото той е българин и играе за напата страна. - Гледаш го по телевизията, радваш се за него, сега ще го видиш на живо. - Дааа. И преди съм го виждал, но този път ще имаме открит урок и много се вълнувам.

Срещата с Григор ще бъде полезна за децата, смята и неговия баща и заместник председател на клуба Димитър Димитров.

Димитър Димитров - заместник-председател на ТК „Хасково 2015”: Предполагам, че за всяко едно дете ще бъде паметен ден, както се изразихте, да се докоснат до него, до техния идол, той със сигурност ще удари с всички дечица по някоя топка, ще даде по няколко съвета и естествено децата ако нещо ги интересува да зададат по някой въпрос също ще им отговори. Ще получат афтографи, тениски и някои други неща. - Общо взето, неща с които ще се хвалят цял живот децата? - Ами надявам се!

Родителите на младите спортисти също чакат с нетърпение срещата с идола на децата им. От година и половина синът на Женя Димитрова - Станислав тренира тенис. Досегът му до ракета номер едно на България ще бъде паметен.

Женя Димитрова: Той е разбира се идол за всички нас, не само за децата, понеже той е един много борбен човек и постига всичко, каквото си е наумил, смятам, че наистина е един много добър пример, моето дете специално го чака с нетърпение.

Невена Шопова е един от треньорите в тенис клуб „Хасково 2015”. Познава Григор от дълго време. За нея, със своя стил на игра, той е един от най- атрактивните състезатели в днешно време.

Невена Шопова - треньор в ТК „Хасково 2015”: Обича да прави трикови удари и се харесва много на публиката. С това му идване тук в Хасково със сигурност ще зарадва много децата, понеже той такава изява не е имал тук от много време, идвал е много за малко, така е минавал, но този път, това което се надявам да направим с децата и ще направим този открит урок, ще е голям стимул за тях и със сигурност ще им е готино.

Според треньора първата ракета на България е идол не само на децата, трениращи този спорт у нас, а и за младите хора, които са извън тениса.

Невена Шопова: Мисля, че е човек на който може да се подражава и те подражават.
Йордан Йорданов - президент на ТК „Хасково 2015”: Григор, Григор е тенисиста, който за България сигурни ще остане и легенда. Той е тенисиста, който мотивира, който възражда интереса на деца и родители, за да почнат да тренират този спорт.

Новината за открития урок на Григор Димитров предизвика интереса и на тенис клубове от съседни на Хасково градове.

Йордан Йорданов: Димитровградският клуб, харманлийския клуб и т.н., които също молят да приемим и тяхните деца, да направят поне по една снимка с Григор Димитров. Ние мисля, че ще направим всичко възможно, за да за всички деца, които искат да бъдат уважени и така. Естествено отчитаме и програмата на Григор, който оттук продължава за други турнири, в Истанбул турнира и т.н., ние освен това, че ще го видим на живо, ще го покажем на нашите деца, ние ще му пожелаем и успех, в турнирите, които следват, тъй като разчитаме, че той тази година ще расте напред, напред...

И така! Няколко часа делят децата от срещата с Григор Димитров. Среща, която може би ще им подейства като стимул за постигането на големи успехи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Кралица Елизабет II - от военновременна принцеса до обичан монарх (ГАЛЕРИЯ)
​Кралица Елизабет II - от военновременна принцеса до обичан монарх (ГАЛЕРИЯ)
Разрешиха такса “дете” в ресторантите
Разрешиха такса “дете” в ресторантите