НОВИНИ

Григор Димитров ще защитава титлата си в София

Най-добрият ни българския тенисист Григор Димитров ще защитава титлата си от тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. Това обяви първата ни ракета чрез специално видео съобщение, което бе показано на официалната пресконференция на надпреварата. "Радвам се да обявя, че отново ще се видим в София през февруари. Нека спечелим още една титла", заяви Димитров в обръщението си към българските фенове.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:40, 31.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
григор димитров защитава титлата софия

На брифинга за предстоящото събитие, което ще се проведе от 4-11 февруари отново в зала "Арена Армеец", присъстваха Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Пол Макнами - турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open 2018, Ерден Билгинер - член на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria и Стефан Цветков - президент на БФ Тенис.

Припомняме, че в началото на годината хасковлията завоюва своята шеста кариерна титла пред пълните трибуни в зала „Арена Армеец“, след като на финала се наложи със 7-5, 7-6 над белгиеца Давид Гофен.

Титлата на Григор пред родна публика даде тласък на един изключително успешна година за първата ни ракета. Световният номер 8 определи настоящия сезон като най-добрия в неговата кариера. Освен трите спечелени титли (Бризбейн, София и Синсинати), полуфинала в Откритото първенство на Австралия, както и завръщането в топ 10, през тази година най-добрият ни тенисист ще дебютира и във Финалите на ATP в Лондон.

В момента Григор е в Париж, където се подготвя за последния Мастърс турнир за сезона. Българинът е поставен под номер 6 във френската столица, като ще започне участието си от втори кръг, а негов съперник е Ришар Гаске.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брус Уилис взриви мрежата с костюма си за Хелоуин (СНИМКИ)
Брус Уилис взриви мрежата с костюма си за Хелоуин (СНИМКИ)
Пуснаха под парична гаранция обвинения за нападение над лекар в Шейново
Пуснаха под парична гаранция обвинения за нападение над лекар в "Шейново"