НОВИНИ

Григор Димитров: Винаги съм искал да играя на финалния турнир в Лондон

Григор Димитров даде пространно интервю преди първото си участие на Финалния турнир на АТП в Лондон. Българинът попадна в група с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен, а надпреварата стартира на 12 ноември.

григор димитров винаги съм искал играя финалния турнир лондон
bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 08.11.2017
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Димитров бе част от финалите в Лондон и през 2014 година, но тогава бе резерва и не игра.

"Да седя отстрани и да наблюдавам финалния турнир на АТП беше трудно, но ме направи по-силен и извлякох позитиви от това. Финалният турнир е специален за всеки. Винаги съм искал да участвам в него и да бъда част от тази елитна група. Не мога да се представя по-хубав подарък за края на сезона", заяви Димитров.

Българинът проби в топ 10 на света през 2014 година, но непостоянството в играта му дълго време не му позволяваше трайно да си осигури място сред водещите най-добрите тенисисти в света.

"Не всеки път нещата се получаваха добре за мен, но аз трябваше да играя и да продължа да се състезавам. Има периоди, в които си стоиш вкъщи със седмици и само тренираш, но те често са по-важни от всичко друго. Те те карат да бъдеш свеж и устремен, когато дойдат турнирите, а когато печелиш, искаш да продължиш да го правиш. Когато загубиш, все едно е дошъл краят на света."

Промяната за Димитров започна с идването на новия му треньор Дани Валверду, а през последните 16 месеца българинът постигна едни от най-големите успехи в кариерата си.

"Най-голямата промяна, която осъществи Дани, бе да изготвим заедно план и да направим всичко максимално опростено. Поставихме си цели - краткосрочно, средносрочни и дългосрочни, които да развият моята увереност и постоянство. Тогава идва времето, в което осъзнаваш, че можеш да играеш добър тенис и да си равностоен на най-големите. Да се научиш да бъдеш търпелив също е много важно. Сега съм фокусиран върху представянето ми в Лондон и се надявам то да бъде максимално добро", завърши Димитров.

Финалният турнир на АТП в Лондон ще се проведе от 12 до 19 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция е решила да намали вноската си в бюджета на Съвета на Европа
Турция е решила да намали вноската си в бюджета на Съвета на Европа
Филмът на БНТ Кой стои срещу теб в мрежата беше показан пред ученици
Филмът на БНТ "Кой стои срещу теб в мрежата" беше показан пред ученици