НОВИНИ

Григор Димитров взе само сет на Джокович

Българският тенисист Григор Димитров показа сили в един сет, но след това категорично отстъпи на Новак Джокович в следващите два и отпадна на турнира от сериите Мастърс в Париж. Лидерът в световната ранглиста с 4:6, 6:2, 6:3 и отива на четвъртфинал, където ще срещне Марин Чилич. Така в седмия двубой между двамата Новак Джокович постигна шестата си победа.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
19:55, 03.11.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
григор димитров взе сет джокович

Сърбинът е четирикратен шампион във френската столица и защитава титлата си от миналия сезон.

Григор стартира отлично мача и в първия сет на два пъти взе подаването на Ноле. Най-напред Григор проби за 2:1, Джокович му върна пробива за 2:2, но хасковлията отново показа класа и проби за 3:2. След това удържа атаките на разконцентрирания сърбин и стартира първата част по най-добрия начин.

За лидерът в ранглистата на АТР мачът имаше особено значение, защото при поражение щеше да се прости с това си място. И във втората част започна ударно- свой спечелен сервис и пробив за 2:0.

Във втория гейм нещата изглеждаха в полза на Григор, който поведе с 40:15, но допусна срив и да бъде обърнат. По аналогичен начин се разви и третият гейм на този сет, когато Джоко поведе с 40:15, Димитров изравни за 40:40, но тук класата на сърбина си каза думата. Нашият взе следващото си подаване, намали на 1:3 и стартира с точка при новото подаване на фаворита. Тогава обаче Джокович поиска медицински тайм-аут заради болка в дясното коляно и срещата беше прекъсната. Той обаче се оказа по-лош за Григор, който категорично отстъпи както този гейм, така и частта с 2:6.

Инерцията на Джокович продължи и в третата част на мача, като той поведе с 3:0, а след това и с 4:1 и поддържаше аванса си до 5:2. Димитров спечели за 5:3 и се бори здраво, за да остане в мача при сервиране на Ноле, който пропиля първия си мач-пойнт. При втория си опит обаче Григор прати топката в мрежата на втория сервис на Джокович и така отстъпи с 1:2 сета.

За участието си в третия кръг на турнира в Париж Григор Димитров има гарантирани 48645 евро от наградния фонд, както и 90 точки за класацията на АТП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова наредба контролира качеството на храната в учебните заведения
Нова наредба контролира качеството на храната в учебните заведения
Преди изборите в САЩ - прогнозите на букмейкърите
Преди изборите в САЩ - прогнозите на букмейкърите