НОВИНИ

Григор Димитров загуби в три сета от Рафаел Надал

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на силния турнир по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4 милиона долара. Миналогодишният вицешампион Димитров загуби от водача в световната ранглиста Рафаел Надал с 3:6, 6:4, 1:6 и допусна девето поражение в десет мача от испанеца.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:36, 07.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
григор димитров загуби три сета рафаел надал

Поставеният под номер 3 българин затрудни максимално шампиона в надпреварата от 2005 година, но не успя да повтори миналогодишното си представяне, когато победи спечели срещу Надал в два сета на четвъртфиналите.

Испанецът реализира ранен пробив и поведе с 4:1. Димитров пропусна две възможности да върне брейка в седмия гейм и това се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Надал отново взе ранно предимство във втората част и дръпна с 3:1, но хасковлията изравни за 3:3, а след това отново проби в десетия гейм, за да стигне до пълен обрат и до изравняване на резултата.

Ключови за изхода на мача се оказаха първите три гейма на третия сет, които продължиха 26 минути, а Надал успя да ги спечели с два пробива, като във втория гейм той самият отрази брейкбол за Димитров.

При 1:4 българинът дръпна с 40:0 при подаването на съперника, но пропусна шансовете си и това окончателно прекърши съпротивата му.
Димитров завърши с 10 аса и 31 печеливши удара, но и допусна 37 непредизвикани грешки.

Надал, който се отчете с 27 печеливши удара и 26 грешки, записа 60-а победа в 69 мача през сезона, като продължава борбата за 75-а титла в кариерата си.

Димитров си осигури 160 930 долара и 180 точки за световната ранглиста, в която ще запази осмото място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина композиторът Генчо Генчев
Почина композиторът Генчо Генчев
Тежка метеорологична обстановка на Балканския полуостров
Тежка метеорологична обстановка на Балканския полуостров