НОВИНИ

Григор с лесен старт на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира в Откритото първенство на Австралия по тенис срещу представителя на домакините Кристофър О'Конъл. Димитров, поставен под номер 15 в схемата на първия турнир от Големия шлем за годината, ще има прилично представяне и във втория кръг, ако бие младия австралиец. Там ще се изправи срещу победителя от мача Ренцо Олива (Аржентина) и Ньон Чун от Република Корея.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:53, 13.01.2017
Чете се за: 00:56 мин.
По света
григор лесен старт откритото първенство австралия

Роденият през 1994-а година в Сидни Крис О'Конъл е далече от класата на Димитров и в момента се нарежда на 238-о място в световната ранглиста. Висок е 183 см, тежи 78 кг и играе с дясна ръка, а малко преди Нова година е докоснал върха в кариерата си- 237-о място в ранглистата на АТР.

При успех в третия кръг Димитров може да се срещне с Ришар Гаске (Франция), а в четвъртия с Новак Джокович (Сърбия, номер 2 в схемата), който също е в тази част на състезателната таблица.

Жребият се оказа истинска мечта за Роджър Федерер. 35-годишният Маестро ще играе с квалификанти в първите два кръга на турнира. 17-кратният шампион в Големия шлем може евентуално да се изправи срещу Томаш Бердих (Чехия, номер 10) в третия кръг на турнира, а на четвъртфинал срещу водача Анди Мъри (Великобритания).

Дългогодишният му съперник Рафаел Надал, който в момента се връща на корта след лечение на травма, ще започне битките в Австралия срещу Флориан Майер (Германия). Испанецът, поставен като номер 5, в четвъртия кръг може да се срещне с Гаел Монфис (Франция) и Милош Раонич при евентуално достигане на четвъртфинал и от двамата.

Джокович, който ще се опита да спечели безпрецедентна седма титла от този турнир, стартира интересно в 1-ия кръг с Фернандо Вердаско, а Григор му е потенциално препятствия в четвъртия кръг. Макар и ветеран, Вердаско има спомени от полуфинала тук през 2009-а година, а преди 12 месеца изпрати Надал още в първия кръг.

Водачът в схемата Анди Мъри ще има за противник украинеца Иля Марченко в първия си двубой. Американците и сериозни изпълнители на начален удар Сам Куери и Джон Иснър могат да му се изправят на пътя по-нататък в турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха над 20 митничари във Варна
Арестуваха над 20 митничари във Варна
Обама удостои Джо Байдън с най-високото отличие на САЩ
Обама удостои Джо Байдън с най-високото отличие на САЩ