НОВИНИ

Гърция може да разреши употребата и производството на медицински канабис

Гръцкото министерство на здравеопазването планира да предложи изменения в закона, които да позволят употребата и производството на медицински канабис, съобщава в. "Катимерини". Здравният министър Андреас Ксантос съобщи, че се подготвя решение, с което лекарите ще имат право да предписват медикаменти, съдържащи канабис, само с лечебна цел.

bnt avatar logo
от БТА
17:12, 23.04.2017
Чете се за: 00:18 мин.
Още
гърция разреши употребата производството медицински канабис

Правителството ще предложи и законопроект, който ще позволи този вид медикаменти да се произвеждат и пакетират в Гърция. Решенията на министерството се базират на научни изследвания за ефикасността на медицинския канабис при лечението на някои болести.

Експертите смятат, че употребата на канабис помага за облекчаване на симптомите при хронични болки, глаукома и множествена склероза. Специалистите обаче предупреждават, че редовната му употребата може да доведе до пристрастяване и психически разстройства.

Употребата на канабис за медицински цели е легална в няколко европейски страни, включително в Хърватия, Австрия, Чехия, Финландия, Германия, Италия, Португалия и Испания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голямото българско хоро в центъра на Брюксел
Голямото българско хоро в центъра на Брюксел
Хванаха пиян шофьор, опитал се да избяга след катастрофа в София
Хванаха пиян шофьор, опитал се да избяга след катастрофа в София