Гръцката полиция съобщи пълни подробности за престоя на 28-годишния нападател от Нова Зеландия Брентън Тарант в страната през 2016 г.
Той е пристигнал в Гърция с полет от Истанбул. Няколко дни е бил на остров Крит, в местността Хераклион. След това е посетил остров Санторини.

© БГНЕС

От вътрешното министерство в Атина уточниха, че Тарант е минал на два пъти транзит през Гърция - на 29 ноември и на 10 декември 2016 г.
Силите на реда проверяват всички телефонни разговори на терориста по време на престоя му в Гърция. Проверяват се и покупките, които той е извършил докато е бил там.

Тарант откри огън по време на петъчните молитви в джамиите Ал Нур и Линууд в Крайстчърч на 15 март. Загинаха 50 души, а други 50 бяха ранени. В болница остават 31 човека, като състоянието на десет от тях се оценява като критично, съобщи SBS News. Сред тежко пострадалите е четиригодишно момиче.

Жертвите на терористичната атака са от 3 до 77-годишна възраст. Сред убитите има и 4 жени.

Стрелецът ще остане в ареста до 5 април, а съдът в Нова Зеландия му повдигна обвинение в убийство.

Стрелецът от Нова Зеландия ще се защитава сам в съда

Стрелецът от Нова Зеландия ще се защитава сам в съда

Брентън Тарант, който уби 50 души в две джамии в Нова Зеландия, е посещавал Гърция и Израел. Местните власти разследват точно кои места в страните е п...

Младен Маринов: Новозеландският атентатор не се е познавал с български граждани

Младен Маринов: Новозеландският атентатор не се е познавал с български граждани

МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да е имал контакти с български граждани по време на престоя си у нас. Това заяви за БНР...