НОВИНИ

Гърция се е върнала към икономически растеж в началото на 2017 г.

Брутният вътрешен продукт на Гърция е отбелязал растеж от 0,4 процента през първото тримесечие на годината в сравнение с четвъртото тримесечие на 2016 г., предаде АФП, като се позовава на данни на националната статистическа служба, която ревизира първоначалната си оценка за спад, публикувана в средата на май.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:41, 02.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
гърция върнала икономически растеж началото 2017

Тази новина бе оповестена на фона на активните преговори, които води Гърция с кредиторите си - ЕС и МВФ, с оглед решаващо заседание в средата на юни на министрите на финансите от еврозоната.

Според коригираните данни, публикувани днес, буртният вътрешен продукт на страната е нараснал с 0,4 процента през първото тримесечие в сравнение с четвъртото тримесечие на 2016 г. за разлика от първоначалните оценки от 15 май за свиване на БВП с 0,1 процента.

Според новите данни брутният вътрешен продукт е отбелязал също растеж от 0,4 процента на годишна база за разлика от първоначално оповестените данни за свиване на БВП с 0,5 процента за една година.

Гърция предвижда нарастване с 1,8 процента на БВП през 2017 г.

На заседанието на Еврогрупата Атина се надява да бъде взето решение за деблокиране на нов транш от международните заеми за страната, което да бъде придружено с начало на обсъждания на мерки за облекчаване на гръцкия дълг, който през 2016 г. възлизаше на 179 процента от БВП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България има амбицията да се присъедини към ОИСР
България има амбицията да се присъедини към ОИСР
БФС ще подари на деца 1000 билета за мача на Бербатов
БФС ще подари на деца 1000 билета за мача на Бербатов