НОВИНИ

Гърция ще обсъжда провала на преговорите за Кипър

Гръцкият национален съвет за външна политика днес се събира на заседание, за да обсъди провала на преговорите в Швейцария за повторно обединение на Кипър, съобщават местните медии.

гърция обсъжда провала преговорите кипър
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 10.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Съветът се свиква от външния министър на Гърция Никос Кодзиас три дни след провала на петстранната международна конференция за Кипър, състояла се в швейцарския курорт Кран Монтана, на която не бе намерено решение на проблема с етнически разделения средиземноморски остров.

Очаква се на Съвета първият гръцки дипломат да внесе яснота за това, че въпреки непостигането на целта Гърция ще продължи да работи неотстъпно с всички средства за справедливо и жизнеспособно решаване на кипърския проблем в тясно взаимодействие с Република Кипър, ООН и ЕС.

В края на миналата седмица Гърция и Турция си отправиха взаимни обвинения за провала на преговорите за обединение на Кипър, като Атина упрекна източната си съседка, че е довела до безизходица конференцията в Кран Монтана, а Анкара отвърна, че гръцката страна е проявила безкомпромисен подход.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар на популярния пазар „Камдън лок“ в Лондон
Пожар на популярния пазар „Камдън лок“ в Лондон
Елен Герджиков: Палежът на крана пред НДК застраши човешки животи
Елен Герджиков: Палежът на крана пред НДК застраши човешки животи