НОВИНИ

Гръцките фермери блокираха за кратко границата при Промахон-Кулата

С автобуси и автомобили гръцките фермери успяха да стигнат на 500 метра от граничния пункт Промахон-Кулата и блокираха за кратко пътя.

гръцките фермери блокираха кратко границата промахон кулата
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 31.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

По настояване на гръцките власти движението през пункта беше преустановено за 1 час и половина, за да може гръцката полиция да разпръсне протестиращите земеделци и да не им позволи да затворят граничния пункт. Имало е сблъсъци между протестиращи фермери и гръцки полицаи, но до сериозни инциденти не се е стигнало. Преди около час движението през границата беше възстановено. Според представители на Съюза на българските транспортни работници фермерите се опитват да провокират нашите транспортни фирми да затворят граничния пункт вместо тях, тъй като вече втора седмица гръцката полиция не им разрешава да блокират границата.

Александър Стамболийски - Председател на Съюза на българските транспортни работници: „Засега няма да се поддаваме на такива провокации, поддържаме нашата теза, че докато не се затвори директно българската граница и не застанат на самата бариера, няма да предприемаме никакви действия, тъй като все пак границата ни е незасегната от това, въпреки подходите към нея... все още се консултираме с нашите юристи какво точно да предприемем, засега ще бъде само изчакване да видим какви ще бъдат техните действия, в случай на продължаване на такъв тип затваряния, вече ще търсим начин да предприемем действия".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сънищата на Ирмена
Сънищата на Ирмена
Назначиха трима зам-министри в МВР
Назначиха трима зам-министри в МВР