Фермерите, които блокираха основни пътни артерии в Гърция през последните три седмици, подновяват протестите, съобщава в. "Катимерини".

Блокадите се подновяват, след като преговорите с правителството се провалиха, тъй като не бяха удовлетворени основните искания на селскостопанските производители за данъчни облекчения и по-ниски производствени разходи.

Лидерът на профсъюза, представляващ фермерите от Лариса, Ризос Марудас, определи действията на правителството като "враждебни".

"Правителството се държи враждебно с фермерите, докато подпомага собствениците на кораби, търговците и банкерите", заяви той, като беше категоричен, че през следващия месец са планирани нови блокади, след прегрупиране на демонстрантите и обсъждане на нови протестните тактики.

Фермерите вече организираха 23 блокади на ключови кръстовища на национални магистрали в Централна Гърция през последните седмици. Въпреки натиска им обаче, правителството не се поддаде на исканията.

​Стачкуващи фермери блокират пътища в Гърция

​Стачкуващи фермери блокират пътища в Гърция

По информация на българското посолство в Гърция стачкуващи фермери започват да блокират пътища в страната. На 7 февруари в 16:00 земеделски производит...