Бившият македонски премиер Никола Груевски, който е обявен за издирване в Македония, обяви, че се намира в Будапеща и че е поискал политическо убежище от Унгария. Това обяви самият той във Фейсбук.

В съобщението си Груевски твърди още, че през последните дни е получил много заплахи за живота си. Още обаче няма официално потвърждение за местонахождението му.


"През последните няколко дни получих безкрайно много заплахи за живота ми. В момента се намирам в Будапеща и тук потърсих политическо убежище от унгарските власти. Винаги ще остана верен на каузата на Македония и никога няма да отстъпя от нея", написа Груевски във "Фейсбук".

Бившият македонски премиер беше обявен за издирване вчера, след като не се яви в затвора да излежи 2-годишна присъда за корупция. Той беше признат за виновен за купуването на скъпа лимузина с държавни пари. Груевски беше премиер в продължение на 10 години до 2016 г., а сега е почетен председател на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ.

Издадена е заповед за ареста на бившия македонски премиер Груевски

Издадена е заповед за ареста на бившия македонски премиер Груевски

Македонските власти издадоха днес заповед за арест на бившия министър-председател Никола Груевски, осъден на две години затвор, съобщиха осведомителни...