Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи, че е избягал от страната през границата с Албания.

"От Македония заминах в Албания. Там отидох в унгарското посолство в Тирана, където потърсих политическо убежище. След това отпътувах за Унгария. Те (унгарците, бел.ред.) решиха, от съображения за сигурност, да пътувам по начин, по който стана. От сегашното правителство в Скопие казват, че ще открият подробностите около бягството ми, нека да ги оставим да направят това, което обещават", казва Груевски пред македонската телевизия Сител.

Това е първото му интервю след бягството от правосъдието в Македония. До момента той на няколко пъти публикува коментари в социалните мрежи.

Тази вечер Сител ще излъчи обширно интервю с Груевски, който управлява еднолично над 10 години и беше свален от власт след масови протести.

Груевски напусна Република Македония на 11 ноември, два дни преди да започне да излежава двегодишната си присъда поради злоупотреба с власт. Само десет дни по-късно, режимът на Виктор Орбан даде политическо убежище на Груевски, срещу когото се водят още няколко дела.

Йоханес Хан: Малко вероятно е Груевски да бъде екстрадиран в Македония

Йоханес Хан: Малко вероятно е Груевски да бъде екстрадиран в Македония

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан заяви, че не Никола Груевски да бъде екстрадиран от Унгария в Македония. Попитан дали подкрепя поправките н...