НОВИНИ

Група студенти се включиха отново в традиционната лятна бригада в Мездра

Лятото е не само сезон за ваканция, но и за работа. Това показват група студенти от Мездра, които за поредна година се включиха в традиционната общинска лятна бригада.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
10:12, 08.08.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

За разлика от предишни години, когато за бригадата в Мездра имало над 100 кандидати, това лято те са само 15. Макар и малко на брой, те продължават традицията да дават принос в благоустрояването на града.

Силвия, студентка: Правим пътна маркировка, зебри, стрелки... други три момичета боядисват бордюрите, а ние полагаме пътна маркировка... Ние сме назначени на минимална заплата, но има възможност и на заработка да изкараме нещо допълнително.

Силвия учи педагогика на изобразителното изкуство, а работата ѝ в бригадата е близка до тази специалността. Нейна колежка Натали пък учи в транспортния университет в София.

Натали Михайлова, студентка: - На какво ви научи тази студентска бригада? - Учи ни на труд, хубаво е, учи ни и на дисциплина. Работата не е трудна и по-бързо минава времето, приятно ни е да сме заедно. И хем си изкарваме някакви парички, хем помагаме на града да стане малко по-красив.

Николай от общинското предприятие „Чистота" за първа година работи със студентската бригада и казва, че младежите се справят много добре.

Николай: Мога да кажа че се стараят много, изпълнителни са, няма никакви проблеми с тях. Въпреки че са неопитни, много бързо овладяха работата и се справят перфектно.

Летният семестър за работещите студенти продължава до средата на август, а после остава време и за кратък отдих на море, финансиран от заработените левчета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удари на сирийската армия срещу бунтовници в Дамаск
Удари на сирийската армия срещу бунтовници в Дамаск
Кой от пътните  знаци трябва  да  се  спазва?
Кой от пътните знаци трябва да се спазва?