Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет с предложение - в знак на солидарност общинските съветници да платят глобата, наложена на главния архитект Здравко Здравков от Върховния административен съд. Санкцията е заради отказа му да задвижи процедура за строителство на 44-етажна сграда в кв. Стрелбище. Според председателя на Общинския съвет Елен Герджиков, Здравков е изпълнявал решенията на съвета. Глобата е в размер на 13 000 лева.

Месеци наред жителите на квартал "Стрелбище" протестираха срещу намеренията на фирмата собственик да застрои имота. От 2009 година според общия устройствен план това е зелена площ, но преди това строителство е било възможно. Така спорът между общината и инвеститора може ли да се строи там се пренесе в съда. Миналата година Върховният административен съд глоби арх. Здравков, заради отказа му да одобри високото строителство.

Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет: Главният архитект не нарушава закона, въпреки че така постановява ВАС, това решение на ВАС е най-малкото странно.

Според председателя на Общинския съвет глобата е наложена, защото архитектът е изпълнявал решенията на съвета.

Елен Герджиков - председател на Столичен общински съвет: Искаме по този начин да покажем съпричастност с действията на гл. архитект и най-вече солидарност с гражданите на този район.

Съдебната битка между инвеститора и общината продължава.