НОВИНИ

Грузия е големият победител в Детската Евровизия

Мариам Мамадашвили получи общо 239 точки и така заслужено спечели първото място. На второ остана дуетът от Армения, а на трето е италиянският представител. Нашата Лидия попадна сред 10-те най-добри, а вълненията на българския екип в Малта проследиха специалните ни пратеници Благой Цицелков и оператора Атанас Атанасов.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
23:20, 20.11.2016
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Лидия плени залата в Ла Валета, беше искрена и лъчезрана. Хората пееха с нея.

Лидия Ганева: Беше вълшебно, чувствах се все едно съм на друга планета, беше много хубаво,
БНТ: Видя ли българските знамена които се вееха
Лидия Ганева: Да имаше доста българи там. Хареса ми емоцията на тази сцена, графиките, светлините, хареса ми да участвам на тази Евровизия.

До нея неотлъчно бяха двама певци, започнали кариерата си като деца. Познали от рано уроците на първите и средните места.

Поли Генова: Лидия беше прекрасна, ние много се гордеем с нея, аз и Влади и целият екип на БНТ, надявам се и цяла България, едно много талантливо дете.
Влади Ампов - Графа: Нейното изпълнение беше много емоционално, на всичките репетиции, на генералната репетиция и особено сега на финала беше наистина страхотна и как няма да се просълзи човек, то просто емоцията извира.

Емоцията винаги допада на публиката. И България винаги е получавала най-висока оценка именно от нея. Класацията с безпрецедентна липса на зрителски вот - ще бъде анализирана от членовете на Европейския съюз за радио и телевизия.

Йоана Левиева - Сойър, делегиран продуцент "Специални проекти" в БНТ 1: Ще бъде направен анализ на новия регламент за гласуване. Премахването на зрителския вот и вкарване на две журита беше необходимо, за да се пресекат злоупотреби, в държави с нисък телевотинг. България не е сред тях.
;

По регламент - Грузия записа третата победа. Представителката им Мариам беше най-малката участничка, но показа завидна вокална техника, с което спечели професионалните журита. Детските вероятно грабна с това, че песента й звучеше като Дисни мюзикъл. Като шампион по вторите места в конкурса Армения и този път заложи на атрактивно сценично представяне. Третото място, което взе Италия, беше сред големите изненади на вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават дали да оставят в ареста задържаните с рекордно количество арсенал
Решават дали да оставят в ареста задържаните с рекордно количество арсенал
Страница от комикса за Тентен бе продадена за 1,55 милиона евро
Страница от комикса за Тентен бе продадена за 1,55 милиона евро