НОВИНИ

Превозвачите: Контраблокадата ни е само към гръцката земеделска продукция

Докато има блокада от страна на гръцките фермери, ние ще продължим с нашата контраблокада - това заяви Йордан Арабаджиев - председател на Съюза на международните превозвачи в сутрешния блок "Денят започва" в пряко включване от Пловдив. Той призова, ако до понеделник блокадата на гръцките фермери не бъде вдигната, всички български граждани да се съобразят с почивките по Великден, защото има идея да се затворят българо-гръцките пунктове за леки коли и автобуси в периода 30 април - 7 май и 15 юли - 20 август.

превозвачите контраблокадата гръцката земеделска продукция
bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 25.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

"Вчера взехме решение да започнем с контраблокади относно гръцките фермери от понеделник в 9:00 ч., ако все още не са премахнали земеделската си техника от Кулата и Илинден. Положението е нетърпимо, защото гръцките фермери продължават вече цял месец да тормозят както българските превозвачи, така и всички хора, които имат работа с Гърция. Контраблокадата ще бъде насочена единствено и само към гръцката земеделска продукция. Тя ще обхаваща нашите гранични пунктове с Гърция и с Македония. Това го правим с цел да не се заобикалят българо-гръцките пунктове и и да се внася гръцка земеделска продукция през Македония", каза Арабаджиев.

"Ние сме категорични, че този път няма да отстъпим. Вдигнахме контраблокадата по чисто хуманни подбуди, защото имаше стотици наши сънародници, които бедстваха в Гърция. Затова използваме твърде рано случая да уведомим както нашите превозвачи, така и всички останали. Още вчера сме информирали браншовите организации от европейските държави, че преминаването ще бъде затруднено. Надяваме се, че някой ще ни чуе в Гърция и ще възстанови свободното движение на хора и стоки между две държави от ЕС", допълни Йордан Арабаджиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как потребителите приемат новите емотикони на Фейсбук
Как потребителите приемат новите емотикони на Фейсбук
Нов сорт български зеленчук помага срещу туберколоза
Нов сорт български зеленчук помага срещу туберколоза