НОВИНИ

Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение в още пет окръга

Броят на окръзите в американския щат Калифорния, в които е въведен режим на извънредно положение заради бушуващите горски пожари, вече е осем, обяви губернаторът на щата Джери Браун.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
09:13, 10.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
губернаторът калифорния обяви извънредно положение пет окръга

Режимът се отнася за окръзите Бют, Лейк, Мендосино, Невада и Ориндж, както и за селищата Чероки, Ла Порт, Сулфар, Потър, Каскейд, Лобо и Каньон. Огънят е нанесъл големи щети на инфраструктурата, заплашва да изгори хиляди домове и доведе до евакуация на хора, се казва в изявление на губернатора. По-рано извънредно положение беше въведено в окръзите Напа, Сонома и Юба.

Браун е изпратил молба до президента на САЩ за обявяване на Северна Калифорния за зона на голямо стихийно бедствие. Това ще позволи на властите да мобилизират не само спасителните служби, но и националната гвардия, както и от федералното правителство да бъдат получени средства и ресурси за оказване на помощ на населението.

Както съобщи по-рано телевизия Си Ен Ен, броят на жертвите на пожарите в Северна Калифорния нарасна до 10 души. От неделя насам огънят унищожи над 1,5 хиляди домове и други сгради и предизвика евакуация на 20 000 души. В зоната на бедствието има 15 огнища и обхваща площ от 19,06 хиляди хектара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път БНТ показва писмо на Христо Ботев до фабриканта Христо Сяров
За първи път БНТ показва писмо на Христо Ботев до фабриканта Христо Сяров
Първа титла от турнир на ITF за пловдивчанката Гергана Топалова
Първа титла от турнир на ITF за пловдивчанката Гергана Топалова