НОВИНИ

Губернаторът на Ню Джърси подкрепи Доналд Тръмп

Драматичен обрат в надпреварата за Белия дом в американската републиканска партия. Губернаторът на Ню Джърси изненадващо подкрепи Доналд Тръмп.

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 27.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Крис Кристи също беше претендент за президентската номинация на партията, но се отказа на 10 февруари. Той е първият влиятелен републиканец, обявил подкрепата си за Тръмп.

Позициите на милиардера се смятат за твърде крайни от елита на партията, но това не му пречи да печели победи. Наблюдатели прогнозират, че със сегашната подкрепа шансовете му скачат. Крис Кристи посочи, че Тръмп е най-подготвен да поведе страната.

Крис Кристи, губернатор на Ню Джърси: За мен няма съмнение - и казвах това от момента, в който влязох в кампанията, че най-важното нещо за Републиканската партия е да номинираме човек, който предоставя най-добрия шанс да победим Хилъри Клинтън. Гарантирам ви, че човекът, когото Хилъри и Бил Клинтън не искат да видят на сцената през септември, е Доналд Тръмп. Те знаят как да водят играта срещу младши сенатори, но не знаят как да играят срещу Тръмп, защото той променя правилата на играта.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помощ за хората с увреждания
Помощ за хората с увреждания
Работилница за мартеници в Пловдив
Работилница за мартеници в Пловдив